Atelier Vechtgenoten

Marlous Klekamp en Alexandra Veneman verzorgen in het Vechtgenotenhuis in Ommen een kunstzinnige cursus voor mensen die langdurig ziek zijn (geweest) of geconfronteerd zijn met verlies. Daarnaast is er ook plek voor mantelzorgers en vrienden die voor hun rust en ontspanning met kunst bezig willen zijn.

In 6 middagen gaan de cursisten aan de hand van thematische onderwerpen schilderen, keramische objecten maken en beeldhouwen. Door te werken met verschillende materialen worden de cursisten vrij en vrijblijvend uitgenodigd te ervaren wat kunst voor hen kan betekenen. De cursisten kiezen hun eigen thema’s en werkvormen. Zij maken onder begeleiding van de docenten een stappenplan. Ter inspiratie wordt geluisterd naar muziek. Om deel te kunnen nemen is geen specifieke voorkennis of ervaring met kunstdisciplines nodig.

De cursus bestaat uit losse workshops die wekelijks worden gegeven. Er kan gekozen worden voor een enkele of meerdere workshops die worden gegeven op de vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur.
Op 20 februari 2015 start de eerste serie van 6 workshops die loopt tot eind maart 2015.
Zie activiteitenprogramma eerste kwartaal 2015 van www.vechtgenoten.nl.

De mogelijkheden van muziek en schilderen zijn bij uitstek geschikt voor het werken met chronisch zieken. Het werken met klank en kleur vormen een effectieve manier om ruimte te geven aan het verwerken en het accepteren van hun ziekte. Het schilderen helpt deze cursisten om emoties te uiten en te verwerken. En het resultaat is vaak verbluffend mooi. Het enthousiasme, het plezier en de verwondering maken mijn werk geweldig om te doen.

Vechtgenotenhuis

Beerzerweg 5d
7731 PA Ommen

Telefoon: 0529 455 767
Mobiel: 06 390 322 63
Email : vechtgenoten@live.nl

www.vechtgenoten.nl