Marlous Klekamp

Kunst omvat alle talen van kinderen, zorgt voor verbindingskracht en spoort aan tot onderzoeken, concentreren, voelen, beleven en verwonderen. Door middel van kunstzinnige werkvormen kijk je met een ander perspectief naar de verschillende manieren waarop kinderen leren. De mogelijkheden die kunstzinnige werkvormen bieden verruimen je blik. Een ruime blik verruimt het leren.

Klank

Op het conservatorium in Zwolle studeerde ik Schoolmuziek. Een prima opleiding die mij de mogelijkheid bood mijzelf op meerdere kunstzinnige vlakken te ontwikkelen. Met meer dan 25 jaar ervaring in het onderwijs heb ik geleerd hoe essentieel en onmisbaar kunstexpressie is voor kinderen, pubers en volwassenen. Het spelen en ontdekken van de eigen mogelijkheden op welk niveau dan ook bieden het kind handvaten, vertrouwen en plezier.

Samen met andere kunstdocenten heb ik jarenlang onderwijsprojecten ontwikkeld.Hierbij zijn allerlei werkvormen zoals muziek, dans, theater en beeldende vorming gebruikt voor het reguliere (basis)onderwijs waarbij de ontwikkeling van het kind centraal staat. Alexandra van der Hilst als belangrijke inspirator...

Momenteel werk ik als freelancer. Voor het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur in Assen ondersteun ik o.a. leerkrachtenteams, zodat zij in staat zijn om op eigen wijze het vak muziek in praktijk te brengen. Zingen, luisteren, bewegen, spelen en schilderen op muziek zijn voor mij de belangrijkste elementen die afwisselend in mijn lesaanbod te vinden zijn. Daarnaast heb ik een eigen lespraktijk piano.

Kleur

Ik geef teken -en schilderworkshops voor particulieren. Voor teams en medewerkers van bedrijven ontwikkel ik schilderworkshops op het gebied van communicatie en samenwerking. Naar aanleiding van een gesprek of thema maak ik een programma op maat.
Aan huis geef ik verschillende workshops en cursussen aan particulieren. Ik bied verschillende technieken aan: houtskool, pastelkrijt, acryl, olieverf en oliepastel. Daarnaast kunnen verschillende collages worden gemaakt met gemengde technieken: papier, zand, folie, inkt en natuurlijke materialen.

In Vechtgenotenhuis in Ommen schilder ik met mensen met een ongeneeslijke ziekte.Het werken met kleuren en materialen geeft rust en ontspanning en het is erg fijn om te zien hoe men geniet en tot nieuwe inspiratie (en concentratie) komt.